ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

   

 

   

AEROCLUB OF EORDEA

Ιστορία

 
>>> Κεντρική Σελίδα
>>> Ιστορία
>>> Διοίκιση
>>> Δραστηριότητες
>>> Τα νέα μας
>>> Φωτογραφίες
>>> Ο Καιρός
>>> ΕΛ.Α.Ο.
   
>>> Επικοινωνία
   

Έτος ιδρύσεως 1991

   

Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ιδρύθηκε το 1991 από 30 ιδρυτικά μέλη λάτρες του αεραθλητισμου  (σήμερα ξεπερνά τα 170 μέλη ) .

τα πρώτα χρόνια ξεκίνησε με το τμήμα αερομοντελισμού και αλεξίπτωτου πλάγιας  και από το 1998 ενεργοποιήθηκε  και το τμήμα υπέρ ελαφρών  αεροσκαφών (ulm aircraft).

Το 1992 με αίτηση  της αερολέσχης  προς την κοινότητα ολυμπιάδας  ζήτησε να της παραχώρηση έκταση 120 στρεμμάτων   για την δημιουργία  αεραθλητικού κέντρου και έγινε δεκτό το αίτημα με ομόφωνη  απόφαση από το τότε κοινοτικό συμβούλιο .

με ενέργειες τον εκάστοτε Δ.Σ.. και με προσωπική εργασία των μελών και με την βοήθεια τεχνικών εταιρειών ,ΔΕΗ , νομαρχιακής  και τοπικής  αυτοδιοίκησης  κατασκευάστηκε  διάδρομος 700Χ 50 μ.  και ασφαλτοστρώθηκε  τμήμα αυτού 360Χ12 μ. επίσης  τοποθετήθηκαν  λυόμενα γραφεία και αποθηκευτική χωρεί, πύργος Έλεγχου , κατασκευάστηκε  σκέπαστρο με τραπεζοπαγκους για την φιλοξενία τον επισκεπτών προστατευτικές μπάρες για να εμποδίζουν την πρόσβαση των επισκεπτών στον διάδρομο για την ασφάλεια τους ,  δημιουργήθηκαν μικρά δασύλλια με διάφορα είδη δέντρων. Και συνεχίζουμε της προσπάθειες μας για την επέκταση της άσφαλτο στον διάδρομο και στον δρόμο πρόσβασης  προς της εγκατάστασης μας και την κατασκευή ενός υπόστεγου για την φύλαξη τον αεροσκαφών .

Η Αερολέσχη  Εορδαίας είναι μέλος της ΕΛΑΟ (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία) και ανήκει στην ελληνική γραμματεία αθλητισμού .

συμμετέχει σε αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα  από την ΕΛΑΟ, διοργανώνει  διάφορες τοπικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την εκδηλώσει την Καθαρά Δευτέρα όπου η προσέλευση των επισκεπτών ξεπερνά τους 15000.

Κάνει πτήσης πυρανίχνευσης  το καλοκαίρι διοργανώνει διάφορα σεμινάρια αεραθλητικού περιεχομένου και επιδείξεις  σε (σχολεία ,αεροπροσκοπους  κλπ),

συνεργάζεται με τους δημοσιογράφους της περιοχής για αεροπορικές  κάλυψης ,

συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων συλλογών όποτε της ζητηθεί

Τα μέλη μπορούν να εκπαιδευτούν στο αλεξίπτωτο πλάγιας και στον αερομοντελισμό, ελπιστούμε το συντομότερο και σχολή υπέρ ελαφρών αεροσκαφών. 

 

 

 

 

 

http://aero.ptolemaida.net